Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Persikor i rödvin med lättvispad grädde
Bild på G.D. Vajra Moscato d’Asti

I glaset

G.D. Vajra Moscato d’Asti

Läs mer

Persikor i rödvin med lättvispad grädde

Caroline Hofberg Matskribent och sommelier


I glaset

G.D. Vajra Moscato d’Asti

Läs mer
Bild på G.D. Vajra Moscato d’Asti

Ingredienser

ca 1 kg färska persikor
4 dl rödvin
1 ½ dl vatten
2 dl strösocker
2 kanelstänger
2 krm vaniljpulver - (ej vaniljsocker)

Till servering

Lättvispad grädde

Gör såhär:

  • 1. Skär ett kryss på toppen av persikorna. Doppa dem hastigt i kokande vatten. Dra av skalen.
  • 2. Koka upp resten av ingredienserna i en gryta och rör tills sockret löst sig.
  • 3. Sjud persikorna sakta under lock i lagen tills de är mjuka, men inte mosiga.
  • 4. Vänd dem någon gång under tiden.
  • 5. Lyft upp persikorna med hålslev. Låt lagen koka ihop tills ungefär hälften återstår. Häll sedan den varma lagen över persikorna och låt kallna.
  • 6. Servera med lättvispad grädde.

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.