Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Lammfilé med ugnsrostade sommargrönsaker och torkade oliver
En glasflaska med Botteotto di Valle Reale, ett rött vin från Abruzzerna i Italien

I glaset

Botteotto di Valle Reale

Läs mer

Lammfilé med ugnsrostade sommargrönsaker och torkade oliver

Här har vi ett måste-prova recept! Saftig lammfilé möter smakrika grönsaker, ackompanjerad av en överraskande touch av torkade oliver. En festmåltid som bjuder på flera läckra smaker.


I glaset

Botteotto di Valle Reale

Läs mer
En glasflaska med Botteotto di Valle Reale, ett rött vin från Abruzzerna i Italien

Ingredienser

Lammfilé

300 g lammfilé

Olivolja

Färsk rosmarin

Färsk timjan

Salt & svartpeppar

Grönsaker

2 klasar cocktailtomater på kvist

Zucchini

1 knippe grön sparris

1 knippe färsk lök

En hel vitlök

Olivolja

Citron

Rosmarin

Timjan

Salt & svartpeppar

Oliver

1 dl svarta oliver (Leccino eller kalamata. Urkärnade)

Gör såhär:

  • 1. Börja med oliverna. Pressa ur all vätska i lite hushållspapper.
  • 2. Vidare lägger du sedan oliverna på en tallrik med 4 lager hushållspapper och torka i mikron på högsta effekt. Kör 1 minut åt gången tills de är genomtorra, ca 5-7 min. Alternativt rosta i ugn på 80 grader i ca 1 h.
  • 3. När de är helt torra hacka grovt samt spara till servering.
  • 4. Nu till grönsakerna. Skär zucchini i medelstora bitar, dela sparrisen en gång på mitten. Dela färsklöken på längden och skär av den grönaste delen. Finstrimla för att ha vid servering.
  • 5. Hacka 1 kvist rosmarin samt några kvistar timjan.
  • 6. Placera alla grönsaker på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja, strössla på de färska kryddorna samt smaksätt med salt och peppar.
  • 7. Vidare ska du rosta allt i ugnen på 200 grader i ca 10-15 minuter. Grönsakerna ska få en fin yta samt dessutom behålla lite stuns.
  • 8. Under tiden steker du lammfilén i olivolja på medelhög värme till 56 grader i temp. Det blir omkring fem minuter per sida. Vid halva stektiden lägg ner rosmarin och timjan i panna och låt gå med tills lammet är färdigstekt.
  • 9. Ta ut och arrangera grönsakerna på ett fat, ringla över olivolja samt pressa några droppar citron över. Skär upp lammet till sist strösslar du ut de torkade oliverna.

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.