Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Cacio e Pepe

Ingredienser

1 msk hel svartpeppar

300 gram spaghetti

2 dl finriven pecorino

olivolja

pastavatten

Gör såhär:

  • 1. Börja med att torr-rosta svartpepparkornen i en panna innan du mortlar dom, detta för att få den perfekta smaken.
  • 2. Koka pastan lite kortare än vad som står angivet på paketet. Den ska vara riktigt al dente då den kommer lagas klart i stekpannan. (Här kan man också välja att ha lite mindre vatten än vanligt, vilken kommer koncentrera stärkelsehalten i vattnet).
  • 3. Under tiden som pastan kokar fräser du hälften av den mortlade svartpepparen i lite olivolja. 
  • 4. När pastan är klar så tar du en tång och lyfter över pastan i stekpannan. Då följer det också med lite pastavatten vilket hjälper till med konsistensen. Sänk temperaturen ordentligt på plattan och rör om tills pastan och olivoljan blandats.
  • 5. Ta pannan av plattan och tillsätt 2/3 av osten. Nu gäller det att röra kontinuerligt och samtidigt späda med ytterligare pastavatten tills konsistensen är slät, simmig och utan klumpar.
  • 6. Smaka av med extra svartpeppar och servera med lite mer pecorino på toppen.

Mer inspirerande läsning


Winetable Symbol

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.