Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Cacio e Pepe
Zenato Bardolino

I glaset

Zenato Bardolino

Läs mer

Cacio e Pepe

Cacio e Pepe betyder ordagrant ”ost och peppar” och är en lika enkel som brilliant pastarätt. Många kämpar med att få till den rätta smaken och konsistensen och det ska sägas att handlaget är viktigt här. Rostad svartpeppar, välriven pecorino, stärkelsefyllt pastavatten och temperaturkontroll är nycklarna här.


I glaset

Zenato Bardolino

Läs mer
Bild på Zenato Bardolino

Ingredienser

1 msk hel svartpeppar
300 gram spaghetti
2 dl finriven pecorino
olivolja
pastavatten

Gör såhär:

  • 1. Börja med att torr-rosta svartpepparkornen i en panna innan du mortlar dom, detta för att få den perfekta smaken.
  • 2. Koka pastan lite kortare än vad som står angivet på paketet. Den ska vara riktigt al dente då den kommer lagas klart i stekpannan. (Här kan man också välja att ha lite mindre vatten än vanligt, vilken kommer koncentrera stärkelsehalten i vattnet).
  • 3. Under tiden som pastan kokar fräser du hälften av den mortlade svartpepparen i lite olivolja. 
  • 4. När pastan är klar så tar du en tång och lyfter över pastan i stekpannan. Då följer det också med lite pastavatten vilket hjälper till med konsistensen. Sänk temperaturen ordentligt på plattan och rör om tills pastan och olivoljan blandats.
  • 5. Ta pannan av plattan och tillsätt 2/3 av osten. Nu gäller det att röra kontinuerligt och samtidigt späda med ytterligare pastavatten tills konsistensen är slät, simmig och utan klumpar.
  • 6. Smaka av med extra svartpeppar och servera med lite mer pecorino på toppen.

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.