
Därför pratar alla om Amarone igen!
Amarone är på väg att ta revansch. Men det handlar inte längre om alkohol och ek. Nu gäller nyanser, höjd, druvval och precision. Åsa Johansson hälsar välkommen till Amarone 2.0.
Mest läst just nu
1. | Vintips – tre perfekta sommarviner |
---|---|
2. | Vintips – bästa sommarnyheterna på Systembolaget |
3. | Vintips för sommarfester |
Jag läste statsvetenskap och journalistik på universitet i Florens och en sommar fick jag jobb i en vinbar. Kunde ingenting om vin och köpte min första vinbok, mest för att få ett hum om det som jag, med inte särskilt gott resultat, försökte sälja. Efter det var jag fast och alla extra pengar gick till vin, sommelierkurser i Italien och WSET-studier i London.
Jag fick chans att resa genom jobbet som vinreseguide i Italien, började skriva för svenska, norska och italienska magasin och hålla provningar om italienska viner i Sverige. Trots att jag hade helt andra planer från början är jag så jäkla glad över att få tillhöra vinets fantastiska värld, där det alltid finns något nytt att lära.
Mina senaste äventyr är italienpodden.se och min egen olivolja, som kommer från olivträden på kullen i Toscana där jag bor med min familj.
Amarone är på väg att ta revansch. Men det handlar inte längre om alkohol och ek. Nu gäller nyanser, höjd, druvval och precision. Åsa Johansson hälsar välkommen till Amarone 2.0.
Wine Tables korrespondent Åsa Johansson har intervjuat ett antal personer som med sina utmaningar breddar vinvärldens mångfald.
Sicilien, Medelhavets största ö förför men är samtidigt extrem. Extremt vacker. Grekiska tempel. Romerska arenor. Utsmyckade barockstäder och vackra matmarknader.
Frank Cornelissen kom till Etna från Belgien år 2000 och har blivit ett av naturvinsrörelsens starkaste ansikten utåt. Wine Table återpublicerar en intervju från ett tidigare möte med vinskribenten Åsa Johansson.