Lilla Kampanien gör stora viner som fortfarande är oupptäckta för de flesta
Wine Tables Åsa Johansson har besökt Kampanien och provat fantastiska viner gjorda på regionens inhemska druvsorter, som alla är värda sin plats i rampljuset.
Jag läste statsvetenskap och journalistik på universitet i Florens och en sommar fick jag jobb i en vinbar. Kunde ingenting om vin och köpte min första vinbok, mest för att få ett hum om det som jag, med inte särskilt gott resultat, försökte sälja. Efter det var jag fast och alla extra pengar gick till vin, sommelierkurser i Italien och WSET-studier i London.
Jag fick chans att resa genom jobbet som vinreseguide i Italien, började skriva för svenska, norska och italienska magasin och hålla provningar om italienska viner i Sverige. Trots att jag hade helt andra planer från början är jag så jäkla glad över att få tillhöra vinets fantastiska värld, där det alltid finns något nytt att lära.
Mina senaste äventyr är italienpodden.se och min egen olivolja, som kommer från olivträden på kullen i Toscana där jag bor med min familj.
Wine Tables Åsa Johansson har besökt Kampanien och provat fantastiska viner gjorda på regionens inhemska druvsorter, som alla är värda sin plats i rampljuset.
Wine Tables korrespondent Åsa Johansson har intervjuat ett antal personer som med sina utmaningar breddar vinvärldens mångfald.
Det bubblar under ytan i många italienska vinregioner och det finns så mycket nytt att upptäcka, Wine Tables Åsa Johansson presenterar framtidens snackisar.