
Tänk utanför boxen – möt de spännande italienska uppkomlingarna
Det bubblar under ytan i många italienska vinregioner och det finns så mycket nytt att upptäcka, Wine Tables Åsa Johansson presenterar framtidens snackisar.
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker.
Är du över 25 år?
Jag läste statsvetenskap och journalistik på universitet i Florens och en sommar fick jag jobb i en vinbar. Kunde ingenting om vin och köpte min första vinbok, mest för att få ett hum om det som jag, med inte särskilt gott resultat, försökte sälja. Efter det var jag fast och alla extra pengar gick till vin, sommelierkurser i Italien och WSET-studier i London.
Jag fick chans att resa genom jobbet som vinreseguide i Italien, började skriva för svenska, norska och italienska magasin och hålla provningar om italienska viner i Sverige. Trots att jag hade helt andra planer från början är jag så jäkla glad över att få tillhöra vinets fantastiska värld, där det alltid finns något nytt att lära.
Mina senaste äventyr är italienpodden.se och min egen olivolja, som kommer från olivträden på kullen i Toscana där jag bor med min familj.
Det bubblar under ytan i många italienska vinregioner och det finns så mycket nytt att upptäcka, Wine Tables Åsa Johansson presenterar framtidens snackisar.
Santorini – får assyrtikos framgångssaga ett lyckligt slut? Åsa Johansson har besökt den grekiska ön Santorini och pratat med lokala odlare om det lokala vinets framtid.
Den traditionella vinvärlden gör sitt intåg i kryptovärlden. Nu går det att köpa exklusiva viner genom NFT (non fungible token). Wine Tables Åsa Johansson fick en intervju för att försöka förstå mer.