Dan Lepp - WineTable

Dan Lepp

Fotograf och vinskribent

När jag fyllde 30 år fick jag en låda Chateau Giscours 1999. I kombination med lamm och trattkantareller var det min första stora vinuppenbarelse, ett minne för livet som väckte ett intresse. Tio år senare, efter en intensiv surdegsbesatthet, en ölperiod och ett plötsligt besked om glutenintolerans, kom jag i kontakt med Vin&Naturs blandlådor. Emil Broomé & Emil Arvidsons bok ”Naturligt vin” fördjupade nyfikenheten för ärliga biodynamiska osvavlade viner. Frustrationen över att inte hitta något lika gott på SB’s hyllor fick mig att längta efter utbildning. Jag hamnade på Munskänkarnas Sthlm-sektion där @finarevinare var huvudlärare. Med kunskap exploderade vinintresset och plötsligt var jag vinlepp, en vinbesatt fotograf med småpartisläppen som specialintresse och en stor förkärlek för primärfruktiga osträva rödviner från Europa.

Artiklar av Dan Lepp