Albert de Vilarnau
Albert de Vilarnau är cava som bjuder på både fyllighet och en koncentrerad fruktig smak.
Cava med en härlig gyllengul färg och små ljuvliga bubblor. Vinet har en komplex doft med tydliga toner av citrus, mogen persika och rostat bröd. Ett vin som bjuder på både fyllighet och en koncentrerad fruktig smak med inslag av citrus och en liten nötighet. Gjord på 100 procent xarel-lo som ger friska, intensiva viner med tydliga aromer av citrus och vit persika.
”Gjord på 100 procent xarel-lo som ger friska, intensiva viner”
Servera gärna kyld som aperitif eller utmärkt till grillad fisk eller skaldjur.
Testa Wine Tables recept på ingefärsstekta gambas.
Om Producenten
Vilarnau är grundat som Castell de Vilarnau 1949, och blev 1982 uppköpta av den stora sherryfirman Gonzalez-Byass. De köpte vingårdarna på kullarna i Espiells 1990, strax öster om San Sadurní, och här byggde man det moderna vineriet som invigdes 2005. Sedan 2016 är 100 procent av produktionen ekologisk, och sedan 2017 också 100 procent vegansk.