Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Casa Canevel Prosecco Rosé 2020 DOC Sveriges första hantverksmässiga roséprosecco bjuder yppig parfym och läskande fräschör. I samarbete med Vinunic.
Passar till
FiskFågelGrönsakerSällskapsdryck
Produkttyp Mousserande
Land/Region Italien, Venetien
NR 75170
182,– Streck för att visa att priset är reducerat 169,–
11%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Casa Canevel Prosecco Rosé 2020 DOC

Sveriges första hantverksmässiga roséprosecco bjuder yppig parfym och läskande fräschör. I samarbete med Vinunic.


Sveriges första roséprosecco är något alldeles särskilt. Casa Canevel Prosecco Rosé 2019 DOC bjuder yppig parfym, läskande fräschör och små fina bubblor. Vinet är balanserat och delikat med toner av röda sötsyrliga sommarbär och en lätt örtighet omgiven av friska citrustoner. Ett vin som passar såväl före som efter middagen och gör sig särskilt fint till läckra fräscha tilltugg såsom krispiga cruditéer med en dipp på syrlig yoghurt, olivolja, vitlök och basilika, oliver, salta kex och mandlar.

 Canevels första Prosecco Rosé DOC tillverkas på 85% glera och resterande pinot noir. Druvorna skördas för hand från vingårdar som sträcker sig upp till 400 meters höjd, på en jordmån av vittrad sandsten och morän. Här är förutsättningarna idealiska för att skapa viner med ren, finessrik frukt och frisk syra. Efter skörd pressas druvorna försiktigt och musten macererar med skal från pinot noir i ett par timmar, för att ge en vacker ljust rosa färg. Jäsningen sker sedan långsamt och på låg temperatur, för att ge vinet djup och komplexitet. Resultatet är en hantverksmässig prosecco som är unik i sitt slag.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Canevel betyder ”liten vinkällare” och tar oss till platsen där husets finaste viner förvaras. Namnet talar för den höga ambition som vinhandlaren och producenten Mario Caramel och vinmakaren Roberto de Lucchi startade vinhuset Canevel med, år 1979. Ambitionen har aldrig lämnat dem. Canevel står för genuina viner formade av naturen och det förfinade hantverk som följer arbetet från vingård till källare. Canevel ägs idag av Carolo Caramel tillsammans med vinhuset Masi.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.