Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Château Pierre de Montignac Médoc Cru Supérieur Nejdå, röd Bordeaux behöver alls inte kosta skjortan.
Passar till
LammNötVilt
Produkttyp Rött vin
Land/Region Frankrike, Bordeaux
NR 2593
164,-
13%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Château Pierre de Montignac Médoc Cru Supérieur

Nejdå, röd Bordeaux behöver alls inte kosta skjortan.


Nejdå, röd Bordeaux behöver alls inte kosta skjortan, vilket det här vinet är ett bra exempel på. Samtidigt får du i det här vinet precis det man är ute efter med just Bordeaux: Här finns den strama tanninstrukturen, de typiska tonerna av svarta vinbär och körsbär, här finns kryddigheten i form av kaffe, cederträ och kakao. Vinet kommer från den vänstra stranden i Bordeaux, och den del som kallas för Médoc, och är gjort på i stort sett lika delar av merlot och cabernet sauvignon, plus aningen petit verdot.

Det här vinet går alldeles utmärkt att dricka redan nu men går också att spara några år för den som vill. Dricker du idag kan du gärna lufta vinet ett timme eller två för att lyfta smakerna ännu litegrann. Servera till klassiskt enkel mat som biff med pommes frites och bearnaisesås – eller varför inte till höstens viltgrytor.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Château Pierre de Montignac köptes av makarna Peter och Paulette Sallette på 1960-talet och användes ursprungligen mest som boskapsmark och spannmålsproduktion. 1988 tog deras son José och hans fru över egendomen och började då plantera vinrankor. Idag arbetar även en tredje generation Sallette på egendomen, och numera består den av 25 hektar druvor och 30 hektar spannmål

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.