Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Clotilde Davenne Crémant de Bourgogne Rosé NV Ett rosébubbel med doft av smultron och hallon – elegant, friskt och smakfullt.
Passar till
AperitifFiskFågelGrönsaker
Produkttyp Mousserande
Land/Region Frankrike, Bourgogne
NR 70576
225,-
12.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Clotilde Davenne Crémant de Bourgogne Rosé NV

Ett rosébubbel med doft av smultron och hallon – elegant, friskt och smakfullt.


Somrig doft av smultron inleder detta rosébubbel med stil och elegans. En hård kall mousse möter varm och skön frukt i form av mer smultron, hallon och blodapelsin med touch av gula kex. Fin längd och hög kvalitet.

Druvorna växer på rankor i kalkrik lerjord och skörden sker för hand när tiden är inne. Det orangerosa vinet tillverkas enligt klassisk champagnemetod och utan dosage, smaken är torr, frisk och aningen brödig. Perfekt som kylslagen aperitif eller till smakrika fiskrätter. 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Clotilde Davenne är en fransk vinmakerska känd för eleganta viner med finess och frisk syra. Under lång tid ansvarade Davenne för vinmakeriet hos Jean-Marc Brocard, men sedan 2004 driver hon sitt eget på egedomen Le Temps Perdus i byn Prehy, beläget i Bourgogne.  Apellationen Crémant de Bourgogne skapades 1975 och gäller enbart för mousserande viner. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar belägna i Chablis och Epineuil.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.