Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Cremant_ClotildeDavenne_Vintips
Crémant de Bourgogne, Clotilde Davenne Brut Extra Som en trygg hamn i mörkret står producenten Clotilde Davenne där och garanterar ett riktigt gott bubbel
Produkttyp Mousserande
Land/Region Frankrike, Bourgogne
NR 7725
155,-
12,5%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Crémant de Bourgogne, Clotilde Davenne Brut Extra

Som en trygg hamn i mörkret står producenten Clotilde Davenne där och garanterar ett riktigt gott bubbel


Som en trygg hamn i mörkret står producenten Clotilde Davenne där och garanterar ett riktigt gott bubbel – lika stabilt år efter år. Här har ni en ”champagne light”, dessutom till ett riktigt pangpris: Precis som alltid med Crémant de Bourgogne – en appellation som skapades 1975 – är det den traditionella metoden som gäller här, alltså med en andra jäsning i flaska, och druvorna är en mix av chardonnay och pinot noir. Vinet har legat minst ett år på sin jästfällning innan degorgering.

I glaset hittar vi ett mycket friskt och krispigt bubbel med doft och smak av gröna äpplen, grapefrukt, mariekex, vit choklad och lite örter. Perfekt som aperitif men fungerar lika bra även till färska skaldjur, fiskrätter eller en Crème Ninon med örtkräm.

”Som en trygg hamn i mörkret står producenten Clotilde Davenne där och garanterar ett riktigt gott bubbel”

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Clotilde Davennes viner kännetecknas av finess och elegans samt knivskarp, frisk syra, samtidigt med en tydlig fruktighet som balanserar. Under närmare sjutton år ansvarade Clotilde Davenne för vinmakeriet hos den välkända Chablis-producenten Jean-Marc Brocard. Sedan 2004 har hon dock rattat den egna skutan på egendomen Les Temps Perdus i Chablis-byn Prehy, och gjort så med bravur. Idag rankas Clotildes viner till de absolut främsta i området.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.