Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

De Chanceny Crémant de Loire rosé bubbel
Crémant Rosé de Chanceny Elegant, friskt och hållbart producerat – en rosabubblande skönhet i fast sortiment!
Produkttyp Mousserande rosévin
Land/Region Frankrike, Loire
NR 7552
129,-
12,5%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Crémant Rosé de Chanceny

Elegant, friskt och hållbart producerat – en rosabubblande skönhet i fast sortiment!


Crémant de Loire Brut Rosé de Chanceny är ett finessrikt och finstämt vin med pigga bubblor. Vinet tillverkas enligt den traditionella metoden med en andra jäsning på flaska. Druvorna, cabernet franc 90 % och grolleau 10% handplockas och rosévinet tillverkas genom att skalen får jäsa en stund med vinet. Detta för att skapa fulländade smaker med fin frukt och stor koncentration.

Här möts vi av finessrika toner av vildhallon, körsbär, färsk citrus och flirtig mineralton. Därtill eleganta bubblor och ett fruktigt avslut. Crémant de Loire Brut Rosé de Chanceny är lika väl en strålande aperitif som en fin match till en somrig sallad på fetaost, gurka, oliver och färsk mynta.

 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Saint-Cyr-en-Bourg ligger i vackra Loiredalen, ungefär halvvägs mellan Angers och Tours. Här ligger Cave Robert et Marcel, ett kooperativ uppkallat efter sina två grundare. Ingen av grundarna lever än men idag drivs verksamheten av över 300 vinbönder, med en gemensam syn på vinodling, långsiktig hållbarhet och socialt ansvar. Sedan 2002 finns gemensamma riktlinjer för att minimera kemiska bekämpningsmedel och sedan 2008 samarbetar verksamheten med organisationen för odlare i Saumur Champigny för att gynna de naturliga eko-systemen i området.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.