Crozes-Hermitage Les Meysonniers
Ekologisk syrah med djup och finess!
Crozes-Hermitage Les Meysonniers har välbalanserade inslag av fat, björnbär, skogshallon, vitpeppar, viol, plommon samt färska örter. Vidare ett vin som har en fin framtid för sig och är mycket lagringsbart.
“Det här vinet bjuder på finess, fokus & djup.” –Andreas Grube
Serverar du det nu så gör det gärna efter en timmes luftning och vid cirka 18°C. Ett vin som givetvis sitter perfekt till det mesta i kött- och grytväg men som också gör sig utmärkt på egen hand.
Testa till Wine Tables recept på ljuvligt lammlägg med salvia.
Om Producenten
Familjen Chapoutier har varit framträdande i Tain l’Hermitage i norra Rhône sedan 1808. Intte förrän 1989, när Michel Chapoutier tog över både vingårdar och källare, började M. Chapoutier på sin nuvarande kurs som en av världens obestridda topproducenter. Klassiskt men progressivt och en av de mest prisade vinproducenterna i världen, med otaliga 100-poängare från bl a Robert Parker’s ’Wine Advocate’.
Michel fokuserar på att vingårdarna ska må bra och tillämpar både ekologiska och biodynamiska metoder för att göra sina viner till en ögonblicksbild av varje vingård, där skillnaderna mellan årgångarna tillåts lysa igenom. Idag äger och odlar de drygt 200 hektar, fördelat på ett flertal appellationer runt om i Rhônedalen.