Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Ljuvlig nektar med blommighet, honung, kanderad citrus och lite nötighet Dive Riesling Silberberg Vendanges Tardives 2007
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Frankrike, Alsace
NR 76769
429,-
11%
500 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Ljuvlig nektar med blommighet, honung, kanderad citrus och lite nötighet

Dive Riesling Silberberg Vendanges Tardives 2007


I Alsace förekommer det även söta viner och det här är ett lysande exempel på stilen. Vendanges Tardive, som betyder “sen skörd” på franska, visar på en stil av dessertvin där druvorna får mogna ordentligt och angripas av ädelröta, botrytis, vilket ökar koncentrationen av sötma och ger en mycket aromatisk och söt smak. Vinet utstrålar en livlig och generös doft och smak av vita blommor och kanderad citronskal och är ett moget och smakfullt vin som ändå visar lekfull mineralitet och elegant friskhet som ger balans. En blommig upplevelse tillsammans med honung och lite nötighet finns även här.

“Utstrålar en livlig och generös doft och smak av vita blommor och kanderad citronskal”

Ett genuint vinmakeri lyser igenom detta ljuvliga vin som matchas ihop med mycket i dessert-väg som tarte tartin, crème brûlée, cheesecake eller bärdesserter. Gott!

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Mélanie Pfisters vinproduktion startade år 1780, men sträcker sig lång tillbaka till år 884 där vinproduktionen var känd för att leverera vin till klostret Saint Michel de Honan. År 2006 tog Mélanie Pfister över vinproduktionen efter sin far, som fortfarande är med och arbetar med vinstockarna. Tillsammans driver de 43 skiften på totalt tio hektar vinstockar, där 25 procent vinrankor är riesling.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.