Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Duval-Leroy Brut Organic NV Duval-Leroy Brut Organic NV
Passar till
FiskGrönsakerSällskapsdryckAperitifSkaldjur
Produkttyp Champagne
Land/Region Frankrike, Champagne
NR 7913
349,-
12%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Duval-Leroy Brut Organic NV

Duval-Leroy Brut Organic NV


Fest eller vardag, aperitif eller till maten – det finns väl knappast något tillfälle där inte ett glas champagne sitter perfekt? Duval-Leroy Brut Organic är en champagne gjord till övervägande del på blå druvor: 89 procent pinot noir och pinot meunier, och resten chardonnay. Det bidrar till en smakprofil där både en lätt rödbärig ton gör sig påmind, tillsammans med runda toner av gula äpplen, plommon och smörstekt brioche, toppat med färsk citrus. I munnen finns också nyanser av torkad aprikos, nougat och nötter. Eftersmaken är frisk, fyllig och torr på samma gång.

Slå upp vinet i glaset och låt det blomma ut i takt med att det får lite luft. Var inte heller rädd för att låta vinet stiga någon grad i temperatur för att låta både de nötiga och fruktiga tonerna växa ytterligare.

Drick på egen hand eller till såväl fisk och skaldjur som till kyckling, fläsk eller annat ljust kött. Servera till helgen tillsammans med goda snittar, till exempel lyxiga snittar med anklever.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Vineriet har varit i familjen Duval-Leroys ägo sedan 1859 och leds idag i sjätte generationen av Carol Duval-Leroy och hennes tre söner. Duval-Leroy var pionjärer inom ekologisk och hållbar vinodling och tillverkning i Champagne – de var först med att producera en ekologiskt certifierad champagne i regionen. Huset har sitt säte i Vertus i hjärtat av Côtes de Blancs.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.