Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Enzo Bartoli Dolcetto 2020 Träffsäker och prisvärd Dolcetto från Piemonte. Full av eleganta smaker.
Passar till
buffémat.svgFläskFågelGrönsaker
Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Piemonte
NR 76513
99,-
13%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Enzo Bartoli Dolcetto 2020

Träffsäker och prisvärd Dolcetto från Piemonte. Full av eleganta smaker.


Enzo Bartoli Dolcetto 2020

I samarbete med Lively Wines

Dolcetto betyder ”den lilla söta” på italienska, vilket kanske är aningen vilseledande i sammanhanget. För det här vinet har inget med sötma att göra – utan istället frisk bärighet, örtig struktur och lätt kryddighet. Piemonte i norra Italien är hemvisten och här räknas dolcetto som en av de klassiska druvorna tillsammans med framför allt nebbiolo och barbera.

I det här vinet bjuds på just den där typen av pigg och frisk bärighet som druvan är så bra på, med gott om hallon, smultron, viol och solmogna körsbär tillsammans med lite färska gröna örter, aningen fatkryddighet och lite ljus choklad. Fin syra som ger läskande energi i avslutet, och samtidigt tillräckligt mycket struktur för att kunna matchas med mat.

Den här typen av vin får du gärna servera runt 16 grader och i glas med stora kupor. Supergott till lite lättare rätter på fågel eller fläsk. Sitter också bra till exempelvis rostade rotsaker.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Varumärket Enzo Bartoli har idag 13 produkter listade på Systembolaget, från bag-in-box till barolo med vingårdsläge. Bartoli har med sina piemontesiska viner rönt stora framgångar bland svenskarna med sina viner tack vare stilmässig fingertoppskänsla kombinerat med tillgängliga priser.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.