Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

finca negra reserva especial
Finca Negra Reserva Especial 2018 Klockrent grillvin med rökig vulkankraft och mörkt röda bär, uppbackat av ståtliga tanniner och sofistikerad struktur.
Produkttyp Rött vin
Land/Region Chile, Valle Central
NR 2704
119,-
14%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Finca Negra Reserva Especial 2018

Klockrent grillvin med rökig vulkankraft och mörkt röda bär, uppbackat av ståtliga tanniner och sofistikerad struktur.


I betalt samarbete med The Wine & Spirits Collective

Finca Negra Reserva Especial 2018 är en blend med i huvudsak Chiles stolthet, nationaldruvan carmenère (55%), uppbackat av de internationella druvorna cabernet cauvignon (35%) och syrah (10%). Odlingarna ligger i Colchagua Valley, 15 mil söder om huvudstaden Santiago. Vinet har lagrats i franska ekfat om 225 liter i 8 månader.

Klimatförhållandena i Colchagua Valley är ypperliga för druvorna som utgör det här fruktiga vinet, fyllt av nyanserad smak med rökig fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, mörk choklad, plommon, björnbär, lagerblad och ceder. Eftersmaken är lång och harmonisk med mineral och vulkanisk umami som avslutar en rad komponenter som bidrar till en fulländad matchning till grillkvällen. I den unika jordmånen kan rötterna till icke ympade druvsorter växa flera meter djupt ner i marken för att nå tillgång till mineraler och vatten. Dessa unika förutsättningar ger en balanserad produktion varje årgång och druvorna fylls av den personlighet som återspeglar Chiles speciella egenskaper.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Miguel Torres anses vara pionjären till den moderna vinodlingen i Chile. Han var den förste som införde rostfria ståltankar med kylaggregat och temperaturkontroll, pneumatiska pressar och små fat av fransk och amerikansk ek för jäsning och lagring av kvalitetsviner. Torres – grundades redan 1870 och har sitt säte i Vilafranca de Penedès utanför Barcelona i Spanien. De köpte sina första egendomar i Chile redan 1979 på grund av de unikt fantastiska odlingsförhållanden som råder här och idag odlar de på ungefär 450 hektar vinmark i Chile

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.