Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Entrecôte och syrlig senapsvinägrett
Stellenbosch Reserve Vanderstel

I glaset

Stellenbosch Reserve Vanderstel

Läs mer

Entrecôte och syrlig senapsvinägrett

En härlig helgmiddag med sydfranska smaker både på bordet och i glasen. En härlig helgmiddag med sydfranska smaker både på bordet och i glasen.


I glaset

Stellenbosch Reserve Vanderstel

Läs mer
Bild på Stellenbosch Reserve Vanderstel

Med Sydafrikansk vin i glaset lagar vi Entrecôte och serverar med kapris, kronärtskocka och den godaste av senapsvinägretter. Bon Apetit!

Ingredienser

Entrecôte

Till 2 personer

2 st Entrecôte ca 2 cm tjock
1 klick smör
1 st vitlökskyfta
1 kvist rosmarin
4 lagerblad
rapsolja till stekning
salt & peppar

Rostade grönsaker

80 gram körsbärstomater på kvist
3 st små gullökar, halverade
6 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
salt & peppar

Kronärtskocka

2 st kronärtskocka
½ st citron
salt
1 msk rapsolja till stekning

Sallad

2 st gemsallat
2 st salladslökar
1 kruka vattenkrasse
1 kruka kruspersilja

Dressing

2 msk cidervinägersenap (eller annan grov syrlig senap)
6 msk olivolja
2 msk citronjuice
1 msk pickelslag
1 st. äggula
salt & peppar

Pickels

1 st majrova
½ dl champagnevinäger
½ dl socker
½ dl vatten
½ tsk salt

Kapris

50 gr kapris medelstor (avrunnen vikt)
1 tsk rosépeppar
50 gr smör

Gör såhär:

  • 1. Sätt ugnen på 250 grader.
  • 2. Hyvla majrovan tunt på en mandolin.
  • 3. Blanda vinäger, socker, vatten, salt och värm försiktigt tills sockret smält. Låt svalna och häll över majrovan. Blanda och lägg upp stiligt i en skål.
  • 4. Fortsätt med vinägretten genom att vispa ihop senap, äggula, lite av pickleslagen, citron, salt och peppar. Klar!
  • 5. Dags för sallad. Dela och skölj gemsallaten och strimla salladslöken fint.
  • 6. Plocka och skölj krasse och persilja.
  • 7. Blanda allt det gröna i en härlig skål tillsammans med vinägretten.
  • 8. Stek kapris och rosépeppar i smör tills kaprisen blir frasig. Brukar vara färdigt när smöret brynts, lägg upp den frasiga kaprisen på papper och låt överflödiga smöret rinna av. Lägg upp i en liten skål.
  • 9. Koka kronärtskockorna i saltat vatten med citronen i cirka 15-30 minuter, tills bladen lossnar lätt.
  • 10. Medan kronärtskockorna kokar, lägg tomater, lök, och vitlök på en ungsplåt med smörpapper, ringla över olivolja och smaksätt med salt och peppar. Rosta i 10 – 15 minuter i 250 grader.
  • 11. Hög tid för det goda köttet; stek ca 2 min på var sida i het panna. Avsluta med att lägga smör, krossad vitlök, rosmarin och lagerblad i pannan under sista minuten stekning, klart rung 52-55 grader.
  • 12. Duka upp köttet med alla tillbehören family style. Om önskas, häll upp varsitt glas Mas Janeil Petit Pas och njut.

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.