Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Gimenez Mendez Premium Tannat 2018 Det här vinet mår allra bäst tillsammans med en rejäl köttbit, gärna rikligt kryddad med örter
Passar till
LammNötVilt
Produkttyp Rött vin
Land/Region Uruguay, Canelones
NR 94141
201,-
14%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Gimenez Mendez Premium Tannat 2018

Det här vinet mår allra bäst tillsammans med en rejäl köttbit, gärna rikligt kryddad med örter


Uruguay är ett vinland som ibland blir lite bortglömt – men där det görs gott om högkvalitativa viner. Det här vinet görs på druvan tannat, en druva som annars kanske mest förknippas med de täta vinerna från Madiran i Frankrike. Även här bjuds på tät struktur, gott om kryddighet och smaker av svarta oliver, björnbär, vanilj, lagerblad och kakao. Vinet har lagrats ett år på barriquer, varav 70 procent gjorda av amerikansk ek och resten fransk.

Det här vinet mår allra bäst tillsammans med en rejäl köttbit, gärna rikligt kryddad med örter, och feta tillbehör som krämig potatisgratäng eller bearnaisesås.

 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Gimenez Mendez håller till i Canelones i de södra delarna av Uruguay, strax norr om landets huvudstad Montevideo. Domänen grundades 1991 av paret Luis Alberto Gimenez och Marta Mendez Parodi. De är fortfarande inblandade i verksamheten även om det i huvudsak är parets söner Mauro och Luis som ansvarar för produktionen

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.