Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Hartenberg Cabernet Sauvignon 2018 Doften är stor och generös med gott om vanilj, mörka bär, choklad, kryddor och aningen lakrits.
Passar till
LammNöt
Produkttyp Rött vin
Land/Region Sydafrika, Western Cape
NR 2314
189,-
14.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Hartenberg Cabernet Sauvignon 2018

Doften är stor och generös med gott om vanilj, mörka bär, choklad, kryddor och aningen lakrits.


Stellenbosch strax öster om Kapstaden i Sydafrika är klassisk mark vad gäller såväl vin i stort som druvan cabernet sauvignon. Här är klimatet varmt och soligt, men samtidigt kommer också de svala vindarna från två världshav och sveper in över gårdarna. Druvorna till det här vinet växer på 20-25 år gamla rankor som gräver ner sina rötter i terrasserade odlingar sandstensjordar. Efter jäsning lagras vinet 19 månader på 225 liter stora fat, både nya och gamla, för att sedan vila ytterligare 12 månader på flaska.

Doften är stor och generös med gott om vanilj, mörka bär, choklad, kryddor och aningen lakrits. I smaken utvecklas också toner av cigarrlåda, lite färsk tobak och aningen blyerts. Munkänslan är strukturerad och tät med mjuka tanniner och fyllig fruktighet.

Det här vinet kan du spara länge om du så vill, men som också är tillgängligt och öppet nog för omedelbar konsumtion, och då allra helst till mat. Servera gärna vinet runt 17-18 grader och lägg upp en klassisk entrecote med bearnaisesås på tallriken.

 

Det här vinet kan du spara länge om du så vill, men som också är tillgängligt och öppet nog för omedelbar konsumtion

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Hartenberg Wine Estates historia är nästan lika lång som hela Sydafrikas vinhistoria: De första rankorna i Sydafrika planterades 1659 och bara tre år senare, 1662, satte Hartenberg ner sina första rankor i jorden. Idag drivs egendomen av familjen Mackenzie och man förfogar över 150 hektar vinmark med inte mindre än nio olika jordmåner och en höjdskillnad på 250 meter. Hartenberg Wine Estate sitter också på en av Sydafrikas största privatägda vinkällare.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.