Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

HeyMalbec2020_winetable
Hey Malbec 2020 Mustigt och fylligt höst- och vintervin, perfekt match till en örtspäckad lammstek eller långkokad högrev.
Produkttyp Rött vin
Land/Region Argentina
Alkoholhalt 14%
Ekologiskt NEJ
Pris 145,-
Artikelnummer 92597

Hey Malbec 2020

Mustigt och fylligt höst- och vintervin, perfekt match till en örtspäckad lammstek eller långkokad högrev.


I samarbete med The Wine and Spirits Collective

Druvan malbec importerades från Bordeaux och planterades i Argentina på 1850-talet. Idag är den en av landets främsta druvsorter och något av ett signum för landets vinnäring. 50 procent av druvorna till det här vinet kommer från Uco Valley och resten från Luján de Cuyo i Mendoza och resultatet och är en tydlig representant för druvan i en något mer modern stil.

Här hittar man dofter av björnbär, mogna körsbär, lakrits, blåbär och färska örter. I smaken kommer också nyanser av pepprig fatkrydda och lite viol fram i josig och bärig stil. 70 procent av vinet har lagrats på små betongtankar och övriga 30 procent på gamla franska ekfat.

Malbec är i allra högsta grad ett bra höst- och vintervin, mustigt och fylligt. Drick det tillsammans med en örtspäckad lammstek eller långkokad högrev på tallriken, eller varför inte klassisk brasseriemat som entrecote med pommes och bearnaisesås. Servera vinet runt 17-18 grader.

Om producenten:

Ricitelli Wines grundades så sent som 2012 och ägs av vinmakaren Matias Riccitelli, som gör vinerna tillsammans med assisterande vinmakare Gabriela Lombardi. Totalt förfogar man över 20 hektar vinmark fördelat på tre olika vingårdar som alla ligger vid bergskedjan Andernas fot. Matias arbetar också med många olika fristående odlare.

Du missar väl inte dessa godingar