Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

champagne-joly
Joly Cuvée Spéciale Millésime 2016 God att öppna redan idag, men klarar också av många år i källaren för den som vill.
Produkttyp Champagne
Land/Region Frankrike, Champagne
Alkoholhalt 12%
Ekologiskt NEJ
Pris 399,-
Artikelnummer 92095

Joly Cuvée Spéciale Millésime 2016

God att öppna redan idag, men klarar också av många år i källaren för den som vill.


I samarbete med Sanler Wine

Det familjeägda champagnehuset Joly Champagne håller till i Troissy, nära Epernay, i den västra delen av floden Marnes dalar. De 14 hektaren vinmark är indelade i 45 små delar på kullarna vid byarna Troissy, Chatillon-sur-Marne och Mareuil le Port. 75 procent av familjens odlingar består faktiskt av meunier, men det här vinet är däremot gjort på 80 procent chardonnay och 20 procent pinot noir.

Här har vi en elegant champagne med både syrligt fokus och lite nötig bredd. I doft och smak hittar man färsk citrus men också nyanser av röda bär, aprikos och gula plommon. Eftersmaken lätt mineralisk och med pigg syra. Perfekt att dricka som aperitif men går alldeles utmärkt att matcha med såväl fisk och skaldjur som lite lättare småplock.

Joly Cuvée Spéciale Millésime 2016 är god att öppna redan idag, men klarar också av många år i källaren för den som vill.

Om producenten:

Firman Joly Champagne grundades 1953 av Gilbert och Annette Joly, tillsammans med deras föräldrar. Egendomen är alltjämt familjeägd och idag drivs verksamheten av Remy och Patricia Joly tillsammans med deras barn Aurélien och Maximilien, som båda studerat oenologi på högskolan i Avize. Totalt producerar man ungefär 130 000 flaskor om året.

Du missar väl inte dessa godingar