Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En flaska med Joly Cuvée Spéciale Millésime 2016, ett vitt vin från Bourgogne i Frankrike
Joly Cuvée Spéciale Millésime 2016 God att öppna redan idag, men klarar också av många år i källaren för den som vill.
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Frankrike, Bourgogne
NR 92095
849,-
13.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Joly Cuvée Spéciale Millésime 2016

God att öppna redan idag, men klarar också av många år i källaren för den som vill.


Det familjeägda champagnehuset Joly Champagne håller till i Troissy, nära Epernay, i den västra delen av floden Marnes dalar. De 14 hektaren vinmark är indelade i 45 små delar på kullarna vid byarna Troissy, Chatillon-sur-Marne och Mareuil le Port. 75 procent av familjens odlingar består faktiskt av meunier, men det här vinet är däremot gjort på 80 procent chardonnay och 20 procent pinot noir.

Här har vi en elegant champagne med både syrligt fokus och lite nötig bredd. I doft och smak hittar man färsk citrus men också nyanser av röda bär, aprikos och gula plommon. Eftersmaken lätt mineralisk och med pigg syra. Perfekt att dricka som aperitif men går alldeles utmärkt att matcha med såväl fisk och skaldjur som lite lättare småplock.

Joly Cuvée Spéciale Millésime 2016 är god att öppna redan idag, men klarar också av många år i källaren för den som vill.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Firman Joly Champagne grundades 1953 av Gilbert och Annette Joly, tillsammans med deras föräldrar. Egendomen är alltjämt familjeägd och idag drivs verksamheten av Remy och Patricia Joly tillsammans med deras barn Aurélien och Maximilien, som båda studerat oenologi på högskolan i Avize. Totalt producerar man ungefär 130 000 flaskor om året.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.