Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Kleine Zalze Vintner’s Selection Rosé 2020, ett rosévin från Sydafrika, Western Cape
Kleine Zalze Vintner’s Selection Rosé 2020 Chenin blanc med en touch av cabernet sauvignon ger allt vi kan önska av ett välgjort, friskt och mjukt fruktigt rosévin.
Produkttyp Rosévin
Land/Region Sydafrika, Western Cape
NR 4676
89,-
13,5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Kleine Zalze Vintner’s Selection Rosé 2020

Chenin blanc med en touch av cabernet sauvignon ger allt vi kan önska av ett välgjort, friskt och mjukt fruktigt rosévin.


Den välrenommerade egendomen Kleine Zalze präglas av en klassisk struktur som matchas med energi och intensitet. Vinerna är uppfriskande, vackert balanserade och passar särskilt fint till måltider. De tillverkas enligt traditionella metoder och så naturligt som möjligt. Kleine Zalze Vintner’s Selection Rosé 2020 ger allt vi kan önska av ett välgjort, friskt och fruktigt rosévin. Chenin blanc med en touch av cabernet sauvignon blommar upp i ett vin med friska toner av vildhallon, smultron, äppelblom och citrus. En strålande följeslagare till såväl grillad fisk med citron, vitlök och örter som till en läskande sallad på vattenmelon, fetaost och mynta.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

När Kobus Basson bestämde sig för att etablera sig som vinproducent i Sydafrikas mest prestigefyllda appellation, gjorde han det med besked. Inte bara skulle han producera viner av högsta klass utan även ge form åt en erkänd mat och dryckesdestination. Vinmakning på Kleine Zalze kan spåras ända till 1695 och familjen Basson har denna klenod i sin ägo sedan 1996. Kleine Zalze är kanske mest kända för sin utmärkta chenin blanc, men producerar både röda och vita viner i stor variation. Från vardagsvinet Foot of Africa till toppvinet Family Reserve via prisvärda Vineyard Selection. Kleine Zalze arbetar enligt IPW, Integrated Production of Wine, en sydafrikansk standard som garanterar hållbar vinodling och produktion. De har även upprättat en så kallad ”green trust” som innefattar olika miljöprogram på egendomarna för vinodling och även golfbanan DeZalze.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.