Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

lanson le black
Lanson Le Black Label Réserve Ett stort vin med både charm och personlighet, inbjudande moget och krämigt fylligt.
Produkttyp Mousserande vitt vin
Land/Region Frankrike, Champagne
NR 56382
579,-
12,5%
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Lanson Le Black Label Réserve

Ett stort vin med både charm och personlighet, inbjudande moget och krämigt fylligt.


Inbjudande moget autolytisk karaktär med bröd och mörka kex, vit nougat, mandel och citrusfrukt. Smaken bärs av en frisk syra och en mjuk men intensiv mousse. Avslutet bjuder på blomster i en krämigt fyllig struktur och textur med charm och stor personlighet. Ett stort vin.

Lanson Le Black Réserve består av hälften pinot noir med resterande delar 35 % chardonnay och 15 % pinot meunier lagrat under 5 år. Druvorna kommer från 100 olika Crus där 70% utgörs av Grand Cru- och Premier Cru-vingårdar. Självklart framställs champagnen på traditionellt sätt genom flaskjäsning och en del av cuvéen utgörs till 45 % av 20 år gamla, ekfatslagrade réserve-viner. Dosagen ligger på 7g/l. Skördeårsbasen är 2014 och vinet är degorgerat i juli 2019.

”The Lanson Style”, den sk husstilen bygger på de fyra hörnstenarna: noggrant urval av Crus, vinifiering enligt den traditionella champagnemetoden, en unik kollektion av reserveviner samt längre lagringstid på jästfällningen i källaren.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Det anrika Champagnehuset Lanson grundades redan 1760 och är ett av de äldsta Champagnehusen, fortfarande privatägt. Utgångspunkten har alltid varit att tillvarata den unika expertis och det familjearv som kvinnorna och männen haft i familjen Lanson i över 260 år samt genom sin kärlek till vinerna och ett väl utfört jobb. Idag är chefsvinmakare för Lanson Hervé Dantan, som får fram otroligt eleganta viner där signumet är fräschhet och vitalitet något som kännetecknar husstilen för Champagne Lanson.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.