Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Leitz Eins Zwei Dry Riesling 2020
Fruktigt, friskt vitt vin med ungdomlig smak och mineralrikt avslut Leitz Eins Zwei Dry Riesling 2020
Passar till
Filterknapp: FiskFilterknapp: Buffémat
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Tyskland, Rheingau
NR 5822
105,-
12%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Fruktigt, friskt vitt vin med ungdomlig smak och mineralrikt avslut

Leitz Eins Zwei Dry Riesling 2020


Fjäderlätt doft, fruktig med päron och citrus. Oväntat fyllig med pang på syra, söt frukt, torrt och saliverande på samma gång i ett mineralrikt, örtigt avslut. Den ungdomliga, friska smaken passar utmärkt till fisk, skaldjur och fräscha sallader men kan också avnjutas som kylslagen aperitif. Serveras vid cirka 8°C. 

Denna riesling har sitt ursprung i området Rheingau vid Rhen, strax väster om Frankfurt. Vinrankorna växer i sand, silt och lera för att sedan skördas på sina gröna, starka druvor. Druvmusten jäser på rostfria ståltankar och vilar sedan på sin jästfällning i ett par månader innan buteljering. 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Weingut Josef Leitz grundades 1958 och drivs sedan 1985 av Johannes Leitz. Idag består egendomen av 43 hektar vinodlingar som alla ligger belägna runt den lilla, tyska byn Rüdesheim, på kullarna längs floden Rhen.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.