Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Leth Grüner Veltliner Familien Reserve 2019 Fruktig koncentration, finess och fräschör i samklang med naturen
Passar till
FiskFläskFågelGrönsaker
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Österrike, Niederösterreich
NR 76570
129,-
13%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Leth Grüner Veltliner Familien Reserve 2019

Fruktig koncentration, finess och fräschör i samklang med naturen


I hjärtat av Wagrams vinodlingsregion ligger byn Fels am Wagram med familjen Leths vackra vingårdar. Här erbjuds utmärkta förutsättningar för att producera eleganta och nyanserade viner i full harmoni med naturen.

Druvorna till Familien Reserve plockas från fyra enastående vingårdslägen och vinet är en hyllning till tre generationer av Franz Leth. Det första vingårdsläget, Shafflerberg som planterades under 50-talet ger låga skördeuttag men mycket kraft och karaktär. Tre månaders lagring på jästfällning ger vinet fruktig koncentration och många läckra nyanser.

Det här är en lysande grüner veltliner i klassisk österrikisk stil. Rikt och personligt med delikat frukt, finstämd kryddighet och mineraldriven fräschör. En läcker följeslagare till en god skagen på smörstekt bröd eller till vårens vita sparris serverad med med citronhollandaise.

Om Weingut Leth

Sedan 2007 har de omtyckta vinerna från Weingut Leth haft en självklar plats på våra butikshyllor. Leth är nu inne på tredje generationen. En ung producent i sammanhanget men även en av de mer framstående i vinregionen Wagram. Egendomen arbetar ständigt mot hållbar vinodling. Här används inga herbicider eller insektsmedel och vingårdarna är under konvertering till ekologisk odling.

Weingut Leths mål är att tillverka högklassiga viner av de viktiga druvorna grüner veltliner och riesling. Uppenbarligen har de lycktas – vinerna är omåttligt populära och vinhuset har prisats med många fina utmärkelser genom åren.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.