Rubesco Lungarotti
Rödvin som går till både pastan, charken eller det grillade köttet!
Rubesco Lungarotti är mörkt rödbärig och köttfruktig med ekfatstoner, örter, kryddor, ceder, choklad, kakao, vanilj och nutella.
“Här får ryggbiffen en snabb vändning på vulkanhett grillgaller, serverat med nyslagen bea och hemmapommes”–Pär Strömberg
Fruktigheten i vinet gör att det passar lika bra till charkuterier som pasta, vegetariska rätter, mustiga grytor och hårda ostar. Eller varför inte lyssna på Pär Strömberg och släng på en köttbit på grillen. Prova Wine Tables recept på grillad entrecôte med basilikapotatis.
ombud eller direkt hem.
Om Producenten
Lungarotti är grundat i början av 1960-talet av Giorgio Lungarotti. Idag driver Giorgios döttrar, Chiara Lungarotti och Teresa Severini, egendomen. Förutom sangiovese odlar man även den gröna druvsorten trebbiano.