Moulin Touchais 2002
Vignobles Touchais
Moulin Touchais produceras i en appellation i Anjou i Loire som går under namnet Coteaux de Layon, och som enbart omfattar söta viner. Vinet görs genom att man skördar en mindre del av druvorna tidigt för att bibehålla fräschör och syra, och sedan blandas dessa med sent skördade druvor med mycket fruktsötma. Resultatet är en unik vinstil som kombinerar pigg syra med utvecklade smaker av päron, torkade aprikoser, marsipan och citrusmarmelad.
Sötman är mycket välbalanserad och det här är ett vin som dricks perfekt till både ostar och desserter.
Om Producenten
Vignobles Touchais grundades redan mot slutet av 1700-talet, och det var i början av 1900-talet man började göra söta viner – eftersom de lämpade sig så bra för lång lagring. Huset lade varje år undan ungefär 10 000 flaskor och under andra världskriget murades flaskorna in. De öppnades senare, under 1970-talet, och det undangömda valvet fick namnet The Secret Cellars of Loire.