Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Dr L riesling its a bargain
Dr L Riesling 2021 Halvtorr, uppiggande och frisk riesling
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Tyskland, Mosel
NR 7218
109,-
10,5%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Dr L Riesling 2021

Halvtorr, uppiggande och frisk riesling


Halvtorr piggelin med driv i syra och koncentrerad frukt. Äpple, citrus, lime, päron och honung smälter samman i en söt och syrlig men otrolig fräsch smakbild. Årgången visar upp en rejäl frisk skjuts i syran och en saltstänkt mineralitet kikar fram. Låg alkohol och charmigt gott.

Denna blekt gröngula dryck består helt och fullt av riesling. Den druviga smaken kan beskrivas som ungdomlig och gör sig helt klart bäst vid 8-10°C till fisk och skaldjur samt till sötsura asiatiska rätter. Den fungerar även utmärkt som aperitif. 

Om producenten

Dr Loosen är ett företag som varit i samma familjs ägo i över 200 år. Sedan 1988 driver Ernst Loosen företaget och har stadigt men säkert förbättrat vinernas kvalitet genom att minska skördeuttag, hårdsortera druvor och endast bruka organiskt gödningsmedel. Han delar i nuläget ansvaret som vinmakare tillsammans med Bernhard Schlug.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.