Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Philipp Kuhn Pinot Noir Tradition 2017 Tyskt hantverk som blandar charmig röd frukt och generös stil.
Passar till
FiskFläskFågelGrönsaker
Produkttyp Rött vin
Land/Region Tyskland, Pfalz
195,-
13.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Philipp Kuhn Pinot Noir Tradition 2017

Tyskt hantverk som blandar charmig röd frukt och generös stil.


Älska livet och njut av det i sällskap av gott vin. Det är vinmakaren Philipp Kuhns livsdevis, och nog är det lätt att älska livet med det här vinet i glaset. Familjeegendomen i Pfalz har anor ända tillbaka till 1622, men det var efter att Philipp Kuhn, då endast 20 år gammal, tog över egendomen i början av 1990-talet som vinerna verkligen nådde såväl vinälskarnas som kritikernas hjärtan.

Druvorna till Philipp Kuhn Pinot Noir Tradition 2017 odlas enligt certifieringen Fair’N Green, där man arbetar helt utan kemiska bekämpningsmedel och enbart med naturlig jäst. Vinmakaren själv är ett stort fan av Bourgogne, vilket märks i vinets struktur och stil: doft och smak bjuder på charmig röd frukt i form av hallon, smultron, röda vinbär och lingon, toppat med färska örter och lätt kryddighet. Tanninerna är silkiga, syran energiskt friskt och eftersmaken snyggt balanserad. Ett mångfacetterat matvin som passar lika fint på egen hand som till helgrillad kyckling, ugnsbakade rotsaker och hemgjord pizza.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Weingut Philipp Kuhn håller till i Pfalz, en region som med sina drygt 2 000 soltimmar årligen är en av de varmaste i Tyskland och som lämpar sig mycket väl för att odla just pinot noir. Jordmånen karaktäriseras av massiv kalksten, med inslag av lera och det mineralrika sedimentet löss. Kuhn äger totalt 40 hektar vingårdar, där 60 procent av produktionen består av vita viner och 40 procent röda. Arbetet i gårdarna kännetecknas av ett noggrant kvalitetshantverk med naturen och hållbarheten i fokus. Philipp Kuhn själv har bland annat fyra gånger utsetts till ”Riesling Champion of the Year” av vinmagasinet Vinum – men han har också satt Pfalz på kartan som en av Tyskland bästa pinot noir-regioner.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.