Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Piccini Collezione Oro Chianti Riserva 2019 Prissänkt Chianti Riserva, det självklara valet till antipasti och pastarätter med tomatbas som exempelvis ragu eller spaghetti bolognese.
Passar till
LammNöt
Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Toscana
NR 55772
109,-
13.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Piccini Collezione Oro Chianti Riserva 2019

Prissänkt Chianti Riserva, det självklara valet till antipasti och pastarätter med tomatbas som exempelvis ragu eller spaghetti bolognese.


Från en av Toscanas storheter, familjen Piccini, ett vin på 90 % sangiovese och ett tionde cabernet sauvignon. Prissänkt Chianti Riserva med kraft och mustighet. Doften är tung av mogna körsbär och rostade fat. Rik och kraftfull med fin tanninstruktur, saftig syra och frukt av mörka bär, körsbär, blåbär, örtkryddor och en mineralitet som drar åt det jordiga hållet. Det självklara valet till antipasti och pastarätter med tomatbas som exempelvis ragu eller spaghetti bolognese.

Collezione Oro-serien har skapats för att lyfta ursprunget och Familjen Piccinis historia som en hyllning för deras bidrag till Italiens vinskatt. Idén föddes under nuvarande ledarskapet av Mario Piccini som ville samla de bästa italienska appellationerna under en och samma flagga.

Det självklara valet till antipasti och pastarätter med tomatbas

 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Familjen Piccini är en av Toscanas stora vinfamiljer. Det är en berättelse där fyra generationers passion och hantverk av vin resulterat i världsvid berömmelse. En historia om hur tålmodiga ansträngningar, arbete och kunskap som gått i arv i 140 år.​ Legenden Piccini startar 1882 med endast 7 hektar. Grundaren Angiolo Piccini, kunde då bara räkna med styrkan i sin passion och elden som efterföljande generationer har vårdat och förädlat i över ett sekel.​ Det finns många olika viner under Piccinis namn inte bara i Toscana, utan över stora delar av Italien.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.