Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Pol Roger Rosé 2015 En champagne med svårslagen charm, där yppig frukt och vacker koncentration möter sofistikerad, mineraldriven fräschör.
Passar till
FiskFågelSkaldjur
Produkttyp Champagne
Land/Region Frankrike, Champagne
NR 77071
849,-
12.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Pol Roger Rosé 2015

En champagne med svårslagen charm, där yppig frukt och vacker koncentration möter sofistikerad, mineraldriven fräschör.


Hyllat och unikt från världens mest drickbara adress! Genom 160 år av historia har Champagne Pol Roger skapat de ädlaste av viner inom den utvalda kretsen av världens främsta champagner. Egendomen speglar en hel livsstil och är en källa till oändligt nöje. I de tre kilometer långa svala källargångarna på berömda Avenue de Champagne i Épernay tar några av världens främsta champagner form och här har var gest sin betydelse – från skörden av champagnes finaste druvor till det noggranna arbetet i källaren.

Sofistikerad, uttrycksfull och delikat. Pol Roger Rosé av årgång 2014 tillverkas på 60 % pinot noir och 40 % chardonnay, noggrant utvalt från Grand och Premier Cru vingårdar i Montagne de Reims och Côte des Blancs. Det stilla röda vinet tillsätts innan den andra jäsningen på flaska. Vinet lagras i den djupaste delen av Pol Rogers källare och Brut Rosé Vintage 2015 har lagrats i 6 år, innan lansering. Resultatet är en champagne med svårslagen charm, där yppig frukt och vacker koncentration möter en sofistikerad, mineraldriven fräschör. Jordgubb och smultron, örter och vildhallon, stram syra med varm söt frukt, välbalanserat och bärigt. Stort och gastronomiskt anpassat med viss tanninstruktur i balans med hög syra bildar en flirt, inte bara till klassiska tillbehören ute även till rätter på rött kött.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Att Winston Churchill kom att kalla Avenue de Champagne i Épernay för ”the most drinkable adress in the world”är ingen hemlighet. Familjen Churchill har även i dag en nära relation till champagnehuset Pol Roger och godkänner officiellt var ny årgång som släpps på marknaden av husets prestigechampagne – Sir Winston Churchill. En del i Pol Rogers detaljerade arbete är att flaskorna fortfarande vrids för hand, för att få jästfällningen att släppa flaskans kanter. Det kallas för reumage och här bevaras en gammal yrkeskunnighet som ger Pol Roger direkt koppling till sitt förflutna. I skrivande stund finns endast 10 personer med detta yrke och fyra av dem arbetar heltid hos Pol Roger. Ytterligare en kvalitetsstämpel för egendomen är den långa lagringen, Pol Rogers champagner vilar på flaska i flera år innan de släpps på marknaden.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.