Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Punt Road Pinot Noir fynd vintips
Punt Road Pinot Noir 2021 Ett fantastiskt vin att duka fram till lammracks, fläskkotletter eller jordärtsskocksoppa
Passar till
Produkttyp Rött vin
Land/Region Australien, Yarra Valley
NR 2955
169,-
12,5%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Punt Road Pinot Noir 2021

Ett fantastiskt vin att duka fram till lammracks, fläskkotletter eller jordärtsskocksoppa


Druvorna till Punt Road Pinot Noir handskördas, jäser med naturlig jäst och vilar i tio månader på franska ekfat, varav en femtedel är nya. Behållningen är ett balanserat, fruktigt vin som är juicigt där doft och smak bjuder på en korg av skogsbär tillsammans med sandelträ och lite kanel. Ett pangvin för pengen helt enkelt.

Ett fantastiskt vin att duka fram till lammracks, fläskkotletter eller jordärtsskocksoppa.

Bara en timmes biltur från Melbourne ligger ett av Australiens just nu mest intressanta vindistrikt, Yarra Valley. Ett område som med sin stora mångfald står för så väl klassisk som ny och framåtsträvande vinmakning. Samtidigt som att Yarra Valley har en gedigen vinhistoria i jorden är området hemtrakt för många unga passionerade vinmakare som skapar energiska viner med stor precision och äkthet.

”Vi producerar bara viner från vår egen vingård i Coldstream, ett avsiktlig och betydelsefullt beslut som ger oss möjlighet att lägga allt fokus på och skapa förståelse för vår växtplats” 

Tim Shand
Vinmakare

”Det här är inte första gången jag har med det här vinet på en tipslista – och knappast sista heller. Men vinet förtjänar det, det är kort och gott ett pangvin för pengen” – Andreas Grube 18 februari 2023

Se när Wine Table provar vinet här.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Mot slutet av 80 – talet planterade familjen Napoleone sina första vinrankor i egendomen vid Coldstream. De första vinerna togs varmt emot då de lanserades år 2001 och sedan dess har Punt Road Wines utvecklats ständigt och framgångsrikt. Nuvarande vinmakare Tim Shand har med erfarenhet från Domaine Dujac i Bourgogne och Yarra-”grannarna” Giant Steps en minst sagt gedigen känsla för kvalitet och att kombinera klassisk europeisk vinmakning med innovation och Yarras fantastiska jordar, som är bland de äldsta i vinvärlden.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.