Ricossa_winetable
Ricossa Barolo Campolibero 2017 Passar utmärkt till många varierande maträtter som krämiga pastarätter, grillat och brässerat kött, halloumigryta, lamm och vilt.
Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Piemonte
Alkoholhalt 14%
Ekologiskt NEJ
Pris 229,-
Artikelnummer 53141

Ricossa Barolo Campolibero 2017

Passar utmärkt till många varierande maträtter som krämiga pastarätter, grillat och brässerat kött, halloumigryta, lamm och vilt.


Med tradition, lång historia och en lojalitet till ursprunget med respekt till klassiska metoder och naturens omgivning presenteras nyheten Ricossa Barolo Campolibero Organic.

Ricossa Barolo Campolibero görs på den omtyckta druvan nebbiolo som växer på de böljande kullarna i Barolo, Piemonte. Mikroklimatet i området ger druvan kraft och smakrikedom med balanserad syra. Ett ursprungstypiskt vin från Piemonte som genom ekologisk odling värnar om sina omgivningar.

Det gamla familjevineriet Ricossa Antica Casa som ligger bakom vinet blev för en tid tillbaka uppköpt av MGM Mondo del Vino men fortsätter som ett fristående hus där man tar del av MGM infrastruktur.

Vingårdsarbetet och hela produktionen sker fortfarande av familjen själva och uteslutande i Piemonte där deras samarbete med kontrakterade bönder sträcker sig en lång tid tillbaka. Vineriets historia sträcker sig ända tillbaka till 1800-talet då Lorenzo Ricossa startade som ett destilleri som sedarmera utvecklades till ett vineri.

Klassisk Barolo i ungdomlig och tillgänglig stil. Fattyngd röd körsbärsfrukt, torra tanniner, hög syra och frisk frukt sammanfattar med mer detaljerade toner av torkade körsbär, gröna örter och kryddor i balanserad och koncentrerad struktur. Passar utmärkt till många varierande maträtter som krämiga pastarätter, grillat och brässerat kött, halloumigryta, lamm och vilt. Servera svalt 14-16 grader i stora glas, lufta gärna upp vinet på karaff innan servering.

Du missar väl inte dessa godingar