Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Ricossa Barolo Campolibero 2017 Passar utmärkt till många varierande maträtter som krämiga pastarätter, grillat och brässerat kött, halloumigryta, lamm och vilt.
Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Piemonte
NR 53141
229,-
14%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Ricossa Barolo Campolibero 2017

Passar utmärkt till många varierande maträtter som krämiga pastarätter, grillat och brässerat kött, halloumigryta, lamm och vilt.


Med tradition, lång historia och en lojalitet till ursprunget med respekt till klassiska metoder och naturens omgivning presenteras nyheten Ricossa Barolo Campolibero Organic. Vinet görs på den omtyckta druvan nebbiolo som växer på de böljande kullarna i Barolo, Piemonte. Mikroklimatet i området ger druvan kraft och smakrikedom med balanserad syra. Ett ursprungstypiskt vin från Piemonte som genom ekologisk odling värnar om sina omgivningar.

Passar utmärkt till många varierande maträtter som krämiga pastarätter,

Klassisk Barolo i ungdomlig och tillgänglig stil. Fattyngd röd körsbärsfrukt, torra tanniner, hög syra och frisk frukt sammanfattar med mer detaljerade toner av torkade körsbär, gröna örter och kryddor i balanserad och koncentrerad struktur. Passar utmärkt till många varierande maträtter som krämiga pastarätter, grillat och brässerat kött, halloumigryta, lamm och vilt. Servera svalt 14-16 grader i stora glas, lufta gärna upp vinet på karaff innan servering.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Det gamla familjevineriet Ricossa Antica Casa som ligger bakom vinet blev för en tid tillbaka uppköpt av MGM Mondo del Vino men fortsätter som ett fristående hus där man tar del av MGM infrastruktur. Vingårdsarbetet och hela produktionen sker fortfarande av familjen själva och uteslutande i Piemonte där deras samarbete med kontrakterade bönder sträcker sig en lång tid tillbaka. Vineriets historia sträcker sig ända tillbaka till 1800-talet då Lorenzo Ricossa startade som ett destilleri som sedarmera utvecklades till ett vineri.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.