Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

WineTable Riesling Returns The Grape Collective Rheingau
Prisvärd krispig riesling från tyska Rheingau! Riesling Returns The Grape Collective
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Tyskland, Rheingau
NR 72859
132,-
12,5%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Prisvärd krispig riesling från tyska Rheingau!

Riesling Returns The Grape Collective


Riesling Returns The Grape Collective visar verkligen att riesling kan leverera snyggt även i lite enklare instegs-utförande. Okomplicerat och lättsamt men med fin balans. Perfekt att korka upp till sushi eller asiatiska rätter som inte är allt för heta. Helt enkelt prisvärt krispig ekologisk riesling från tyska Rheingau

Druvorna till vinet skördas i början av september och pressas varmsamt innan juicen får jäsa på temperaturkontrollerade ståltankar – för att bevara fruktigheten och fräschören. Vinet vilar på sin jästfällning i tre månader och det är då smakdjupet och komplexiteten utvecklas, innan blend och buteljering. 

” The Grape Collective visar verkligen att riesling kan leverera snyggt även i lite enklare instegs-utförande ”

Se när Wine Table provar vinet här!

 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Detta ekologiska vin är resultatet av ett samarbete mellan producenten Weingut Mehrlein och svenska Spring Wine & Spirits. Vinet kommer ifrån Rheingau vid floden Rhen, strax väster om Frankfurt. Distriktet är samlat på en cirka tre mil lång sträcka mellan Wiesbaden och Rüdesheim. Vingårdarna ligger på branta sluttningar som vetter mot sydöst, söder och sydväst ner mot Rhenfloden.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.