Saint-Amour Empreinte d’Amour
Saint-Amour Empreinte d’Amour 2019 Det här är en blomstrande röd pärla med toner av solmogna björnbär, vildhallon och viol!
Produkttyp Rött vin
Land/Region Frankrike, Beaujolais
Alkoholhalt 14%
Ekologiskt NEJ
Pris 169,-
Artikelnummer 2449

Saint-Amour Empreinte d’Amour 2019

Det här är en blomstrande röd pärla med toner av solmogna björnbär, vildhallon och viol!


I samarbete med Quaffable Wines 

De välgjorda vinerna från Saint – Amour står för elegans, finess och läckert bärig frukt. Det här är de mest nordliga av Beaujolais växtlägen, druvorna växer på syd- och östliga sluttningar på floden Saones västra strand. Druvorna till Saint-Amour Empreinte d’Amour 2019 växer på kalkstensrika jordar och vinet tillverkas enligt för vinregionen traditionella metoder, med jäsning av hela klasar och delvis kolsyrejäsning. Druvorna lagras på ståltank i nio månader innan buteljering. Det här är en blomstrande röd pärla! En mjuk kryddighet och silkeslena tanniner möter solmogna björnbär, vildhallon och viol. Den balanserade syran ger vinet finess och frisk energi. En lysande följeslagare till en god bit hårdost, paté och picklade grönsaker.

Om producenten

I flera generationer har familjen Coquard har odlat sin kärlek till Beaujolais. Maison Coquard grundades i sin nuvarande form av Christophe Coquard år 2005, men familjen under flera generationer odlat sin kärlek till Beaujolais. Ett gediget hantverk, noggrant utvalda druvor och en stor passion för sitt ursprung är egendomens essens.

Du missar väl inte dessa godingar