Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Sauska Tokaji Furmint 2020
Sauska Tokaji Furmint 2020 Livlig syra som bryts av mot en lite rundare kropp
Passar till
Smakikon för drycken: FiskSmakikon för drycken: GrönsakerSmakikon för drycken: Skaldjur
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Ungern, Tokaj
NR 2055
131,-
13%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Sauska Tokaji Furmint 2020

Livlig syra som bryts av mot en lite rundare kropp


Den ungerska druvan furmint är mest känd genom de söta vinerna från regionen Tokaj, men spännande är också de torra viner från druvan som ofta påminner om en mix av riesling och chenin blanc. Detta stämmer väl in på Sauska Tokaji Furmint 2020 som har en livlig syra som bryts mot en lite rundare kropp.

Smaka på ett vin som bjuder på toner av citrus, gula äpplen, aprikos och bivax. Det skönt saliverande avslutet passar finfint till Ostron Rockefeller med sin feta topping av smör, spenat och brödsmulor.

”I glaset trängs toner av citrus, gula äpplen, aprikos och bivax.”

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Vinproducenten Sauska és Társa grundades av Krisztián Sauska år 2000. Idag omfattar egendomen 66 hektar med aktiva vingårdar och 40 hektar nyplanteringar. Vidare är 60 hektar planerade för etablering av vingårdar. Produktionen håller dessutom på att ställas om till ekologisk och kommer från och med 2025 vara certifierad som biodynamisk. Sedan 2009 är Gábor Rakaczki vinmakare.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.