Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Vintips_CharlesSmith_CabernetSauvignon
Substance Cabernet Sauvignon 2019 Charles Smith Wines - en rockikon till vin, fullmatad med svartvinbär och maffig struktur. Gott till grillen!
Produkttyp Rött vin
Land/Region Usa, Washington State
NR 74083
191,-
14,5%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Substance Cabernet Sauvignon 2019

Charles Smith Wines - en rockikon till vin, fullmatad med svartvinbär och maffig struktur. Gott till grillen!


CS står naturligtvis för Charles Smith som är den rockande vinmakaren, men också för Cabernet Sauvignon som är druvan i detta förträffliga röda vin från Washington State. Här fullkomligt mullrar rocken – baskaggarna dånar ut svarta vinbär, basen är mörka plommon, gitarrerna lirar viol och tobak och det sjunger om de rostade faten som balanserar den koncentrerade frukten som svepts i läderrock. Om rockveteranerna Kiss istället hade hetat Kassis, hade de varit det här vinet. Även Kiss sjöng om CS: She’s got me dizzy, She sees thru me to the end. She’s got me in her hands and there’s no use in pretending… men det är en annan historia även om årgången 2019 rimmar väl med låttiteln. Vinet kommer från tre olika vingårdslägen som ger olika strukturer som syra, komplexitet och kraftfulla men härligt silkiga och sammetslena tanniner. CS är en riktig Love Gun!

Doften är stor och mäktig av svarta vinbär, mörka plommon, viol, tobak, örter och en touch av blyerts. Smaken är komplex och vinet har fler dimensioner som träder fram efter varje ny klunk. Mest framträdande karaktär är koncentrerad frukt, solmogna svarta vinbär och rostat fat som balanseras bra av tanninerna. Avslutet är långt, eller som Charles säger: “With a finish that says WTF”

Fakta:

Druvorna till 2019 Substance Cabernet Sauvignon kommer från flera olika vinlägen. Det viktigaste vingårdsläget är Goose Ridge som ligger i en svag sydsluttning intill Red Mountain. Det betyder långa varma sommardagar och svala nätter som ger smakrika viner med karaktär och komplexitet. Ett par andra lägen värt att nämna är Painted Hills och Badger Mountain. Painted Hills ligger i den södra delen av Yakima Valley på en nordsluttning. Här är jordmånen av vulkaniskt ursprung och täckt av jord med inslag av silt och lera. Badger Mountain har sandig jord och vinodlingen ligger på en sluttning cirka 270 meter över havet i sydväst. Från denna odling får man mörka, nästan svarta druvor som bidrar till vinets silkiga textur.

Druvorna skördades i slutet av oktober och druvorna var av mycket bra kvalitet när de anlände till vinkällaren. Vid jäsningen används endast den naturliga jästen och efter 37 dagar drogs vinet över på franska ekfat (50% nya) och fick lagras i dessa 11 månader.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.