Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

chardonnay_winetable
Substance Chardonnay 2018 Ett välgjort vin för dig som älskar en fruktig bas, mjuka vokaler och friskt sjungande syror. I samarbete med Handpicked Wines.
Produkttyp Vitt vin
Land/Region USA, Washington State
NR 79566
199,-
13,5%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Substance Chardonnay 2018

Ett välgjort vin för dig som älskar en fruktig bas, mjuka vokaler och friskt sjungande syror. I samarbete med Handpicked Wines.


Visionen bakom Wines of Substance är att producera USA’s mest framstående och prisvärda viner. Detta genom att göra högkvalitativa viner i större skala. Vinerna bygger på traditionell vinframställning, naturliga jäsningar och smakfull fatlagring. Mannen bakom vinerna är Charles Smith – kompromisslöst kvalitetdriven, svårslaget skicklig och rakt igenom rock n roll. Druvan cabernet sauvignon har varit Wine of Substances stjärna. Men i början av året föddes också Substance Chardonnay. Ett vin som förenar kraft och koncentration med elegans och citruspigg fräschör. Ett vin för dig som älskar en fruktig bas, mjuka vokaler och friskt sjungande syror.

Druvorna till Substance Chardonnay kommer från Columbia Valley och vingården Frenchman Hills som ligger norr och Wahluke Slopa. Här sker allt utifrån det senaste inom hållbarhet. Vingården tillhör de varmare delarna av Columbia Valley, men Frenchman Hills ligger högre upp och ger ett svalare klimat. Jorden består av sand och lera på toppen och därunder vilar vulkanisk jord.

Här gäller inget annat än handskörd och druvklasarna pressas hela. Musten jäser på fat och med sin egen naturlig jäst. Vinet mognar tio månader på ekfat, där 30 procent är nya. Resultatet är det svårt att hålla sig borta ifrån. Här möts du av en delikat doft av mogen citrus, solvarma persikor, krispiga mineraltoner och ett mjukt inslag av fat.

”Its just wine – drink it!” som vår något oborstade vinmakare Charles Smith själv uttrycker det. Substance Chardonnay 2018 passar många tillfällen. Men är särskilt gott till en smakrik mussel chowder. Receptet hittar du HÄR.

Substance Chardonnay finns att fynda ur Systembolagets beställningssortiment och från den 2 mars har Substance Cabernet Sauvignon tagit plats i det fasta sortimentet med tillgänglighet i över 40 butiker.

Beställ Substance Chardonnay HÄR

 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.