Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Winemakerstory_röttvin_winetable
Winemaker's Stories Montsant 2019 Örtigt rödbärigt och kryddigt med smak av hallonlakrits och viss hetta, sälta och mineralitet i avslut.
Produkttyp Rött vin
Land/Region Spanien, Katalonien
NR 53212
139,-
14,5%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Winemaker's Stories Montsant 2019

Örtigt rödbärigt och kryddigt med smak av hallonlakrits och viss hetta, sälta och mineralitet i avslut.


Winemaker’s Stories Montsant 2019 bjuder på örtig kryddig doft av anis, lakrits med mörkt röda bär och koncentrerad mörk frukt. Silkigt och lent med frisk syra och välstrukturerade men mjuka tanniner.  Utmärkt till en mör köttbit stekt i smör med vitlök och örter eller till spansk mat så som en bit tapas med bröd, tomat och lufttorkad skinka.

Montsants viner är kända för en medelfyllig kropp och fruktdriven smak med tydliga inslag av den lokala jordmånen. I detta fall är det licorella som ger en häftig mineralitet i vinet. Regionen, som är en av Kataloniens främsta, ligger som en hästsko runt den mer välkända regionen Priorat. Den största skillnaden mellan de båda grannarna är regelverket där de mer kontrollerade reglerna gäller för Priorat. Druvorna till detta vin skördades för hand och lagrades i 7 månader på franska och amerikanska ekfat vilket gett den fruktiga, medelfylliga och eleganta stilen med tydlig mineralitet som området är så känt för.

”Silkigt och lent med frisk syra och välstrukturerade men mjuka tanniner”

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Anna Rovira blev 2019 utsedd till Spaniens bästa och världens tredje bästa kvinnliga vinmakare av det tyska vinmagasinet Selection Das Genussmagazin och 2017 utnämndes hennes vineri till Best Revelation Winery in Spain av Gilbert Gaillard. Anna är sedan dagen efter hennes examination chefsvinmakare hos Celler de Capçanes i Katalonien i nordöstra Spanien. Där har hon stolt integrerat det traditionella och hantverksmässiga arbetet i kombination med högteknologisk utrustning.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.