Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

valpolicella zenato
Zenato Valpolicella Classico Superiore 2019 Kryddig med solvarma mörkt röda körsbär, touch av ek, mjuka tanniner, sammetslen textur med uttalad syra och koncentrerad längd.
Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Valpolicella
NR 12385
139,-
13,5%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Zenato Valpolicella Classico Superiore 2019

Kryddig med solvarma mörkt röda körsbär, touch av ek, mjuka tanniner, sammetslen textur med uttalad syra och koncentrerad längd.


Druvorna handplockas och avstjälkas till följt av tio dagars jäsning och skalmaceration i rostfria ståltankar för att sedan lagrats ett år på ekfat. Ursprungsangivelsen Valpolicella med tillägget Superiore skrivs ut för druvor som nått en högre mognadsgrad vid skörden än druvor för den enklare Valpolicella Classico, samt om vinet lagrats en viss period. Druvorna i denna blend är de klassiska för området med största del corvina samt mindre andelar av rondinella och sangiovese. Valpolicella Classico är heller inte att blanda ihop med appassimento viner, med delvis torkade druvor, från samma område.

Här får du ett solvarmt och lent vin med fyllig och mörkt bärig doft där inslag av tobak, ek och choklad ger en kryddighet. Fylligt är det även i smaken, varm solmogen frukt, mörka körsbär, runt, lent och värmande kryddigt. Till det här vill vi servera höstens vilträtter, örtig lammstek eller varför inte en krämig risotto med nyskördade svampar.

Servera till höstens vilträtter, örtig lammstek eller varför inte en krämig risotto med nyskördade svampar.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Zenato har djupa rötter i den venetianska myllan, redan 1960 började Sergio and Carla Zenato göra sina idag ikoniska viner och de driver fortfarande familjeföretaget vidare tillsammans med sina barn Nadia och Alberto. Vingårdarna är belägna i området runt Gardasjön. Valpolicella Classico ligger nordväst om Verona i Venetien där namnet classico syftar på vingårdar belägna högst upp på kullarna som utgör området.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.