Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Zenato Valpolicella Classico Superiore 2019 Solvarma mörkt röda körsbär, touch av ek och sammetslen textur
Passar till
LammNöt
Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Venetien
NR 12385
159,-
13.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Zenato Valpolicella Classico Superiore 2019

Solvarma mörkt röda körsbär, touch av ek och sammetslen textur


Zenato Valpolicella Classico Superiore 2019, här får du ett solvarmt och lent vin, från Valpolicella,  med fyllig och mörkt bärig doft där inslag av tobak, ek och choklad ger en kryddighet. Fylligt är det även i smaken, varm solmogen frukt, mörka körsbär, runt, lent och värmande kryddigt.

Ursprungsangivelsen Valpolicella med tillägget Superiore skrivs ut för druvor som nått en högre mognadsgrad vid skörden än druvor för den enklare Valpolicella Classico, samt om vinet lagrats en viss period. Druvorna i denna blend är de klassiska för området med största del corvina samt mindre andelar av rondinella och sangiovese. Valpolicella Classico är heller inte att blanda ihop med appassimento viner, med delvis torkade druvor, från samma område.

“Fyllig och mörkt bärig doft där inslag av tobak, ek och choklad ger en kryddighet”

Till det här vill vi servera höstens vilträtter, örtig lammlägg med salvia eller varför inte en krämig risotto med nyskördade svampar.

Se när Wine Table provar vinet här.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Zenato har djupa rötter i den venetianska myllan, redan 1960 började Sergio and Carla Zenato göra sina idag ikoniska viner och de driver fortfarande familjeföretaget vidare tillsammans med sina barn Nadia och Alberto. Vingårdarna är belägna i området runt Gardasjön. Valpolicella Classico ligger nordväst om Verona i Venetien där namnet classico syftar på vingårdar belägna högst upp på kullarna som utgör området.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.