Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Crème Ninon med getost och mynta
Fournier Pouilly-Fumé Les Deux Cailloux 2021

I glaset

Fournier Pouilly-Fumé Les Deux Cailloux 2021

Läs mer

Crème Ninon med getost och mynta

Bild på Caroline Hofberg
Caroline Hofberg Matskribent och sommelier

Klassisk grön ärtpuré som toppas med en skvätt champagne eller mousserande vin. Den syrliga getosten och friska myntan bryter mot ärternas naturligt söta smak på ett alldeles utmärkt sätt.


I glaset

Fournier Pouilly-Fumé Les Deux Cailloux 2021

Läs mer
Bild på Fournier Pouilly-Fumé Les Deux Cailloux 2021

Ingredienser

2 st schalottenlökar
Smör
2 st tärningar grönsaks- eller kycklingbuljong 
7 dl vatten
2 dl vispgrädde
500 g frysta ärtor 
Salt
½ krm cayennepeppar
1 dl torr champagne eller mousserande vin
ca 150 g getost & färsk mynta till servering

Gör såhär:

  • 1. Skala och hacka löken. Mjukstek den i smör utan att den tar färg, cirka 10 minuter.
  • 2. Tillsätt buljong, vatten och grädde och koka upp.
  • 3. Tillsätt ärterna och koka cirka 5 minuter under lock.
  • 4. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. 
  • 5. Vid servering: Värm soppan och häll i vinet. Nu ska soppan inte koka mer. 
  • 6. Toppa med smulad getost och myntablad eller strimlad mynta.

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.