En midsommardröm genom en ljuvlig kallrökt lax och färskpotatis
Vi älskar färskpotatis! Njuter såväl nykokt som med en havssalt twist. Här tillsammans med kallrökt lax. Missa inte midsommaraftonens måste till munsbit.
Ingredienser
Kallrökt lax med gravad citron & färskpotatis
- 200 g kallrökt lax i bit eller färdiga skivor
-
10 st färskpotatisar
-
1 bit västerbottensost
-
2 msk kallpressad rapsolja
-
1 st citron
-
0.5 tsk salt
-
1 tsk socker
-
1 kruka dill
Gör såhär:
- 1. Skala yttersta gula skalet på citronen och koka skalet i 1 minut. Gör detta 2 gånger. Filéa citronen och blanda med skalet, salt och citron. Låt dra i cirka 1 timme.
- 2. Hacka allt till ett fint hack och blanda med rapsoljan.
- 3. Koka potatisen i saltat vatten.
- 4. Dela potatisen och skär av en liten bit på botten på potatisen så att den står.
- 5. Skär tunna skivor lax och lägg på potatisen.
- 6. Lägg en liten klick med gravad citron på laxen.
- 7. Riv västerbottensost över potatisen toppa med dill och svartpeppar.