Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Klassiska köttbullar
Bild på Xavier Vignon Côtes-du-Rhône Grenache Vieilles Vignes Organic

I glaset

Xavier Vignon Côtes-du-Rhône Grenache Vieilles Vignes Organic

Läs mer

Klassiska köttbullar

En svensk klassiker som aldrig förlorar sin charm är de hemgjorda köttbullarna. Dessa är en älskad del av det svenska köket och passar lika bra till middag som till aptitretare.


I glaset

Xavier Vignon Côtes-du-Rhône Grenache Vieilles Vignes Organic

Läs mer
Bild på Xavier Vignon Côtes-du-Rhône Grenache Vieilles Vignes Organic

Här är ett bra grundrecept på köttbullar som du gärna kan servera ned potatis, gräddsås, pressgurka och lingonsylt. *Det går även att utesluta steg två och istället bara hacka löken och blanda rå i färsen, men för godare smak rekommenderar vi att du steker den innan.

Ingredienser

4 portioner

½ dl ströbröd
1 dl mjölk
500 g nöt- eller blandfärs
½ gul lök
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
Smör

Gör såhär:

  • 1. Blanda mjölk och ströbröd, låt svälla i 10 minuter.
  • 2. Hacka och stek* löken på svag värme tills den blivit glansig, låt svalna.
  • 3. Tillsätt färsen, stekta löken, ägg, salt och peppar och i ströbrödsblandningen. Rör till en jämn smet.
  • 4. Forma färsblandningen till jämna köttbullar.
  • 5. Stek några i taget i smör och skaka pannan ibland så att köttbullarna håller sig runda och får en jämn stekyta.
  • 6. Tips! Servera köttbullarna med kokt potatis eller potatismos, pressgurka och lingon.

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.