Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Bearnaisesås
La Bastide Blanche

I glaset

La Bastide Blanche

Läs mer

Bearnaisesås

Vem skulle kunna tacka nej till en himmelsk god hemmagjord bearnaisesås med en härlig köttbit och ett gott glas vin? Hemmagjord bea är inte så svårt att göra som man kan tro. Följ stegen så kommer du att imponera på dina gäster med en utsökt len bearnaisesås.


I glaset

La Bastide Blanche

Läs mer
Bild på La Bastide Blanche

Ingredienser

300 g smör
1 schalottenlök
2 ½ msk rödvinsvinäger
3 msk vatten
2 äggulor
2 msk dragon, hackad
3 msk persilja, hackad
1 ½ krm salt
½ krm nymalen peppar

Gör såhär:

  • 1. Smält smöret och låt det svalna något.
  • 2. Skala och finhacka schalottenlöken. Hacka dragonen. Tips är att hacka riktigt fint så att du sen inte behöver sila reduktionen.
  • 3. Koka upp schalottenlöken, hälften av dragonen och rödvinsvinäger i en kastrull.
  • 4. Tillsätt vattnet, låt svalna något.
  • 5. Tillsätt äggulorna och värm till cirka 65 grader under vispning.
  • 6. Häll i det smälta smöret - först droppvis och sedan i en fin stråle under fortsatt vispning.
  • 7. Hacka persiljan. Vänd sedan ner persilja och resten av dragonen.
  • 8. Smaka av med salt och peppar.
  • 9. Redo att servera!

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.