Tarte Flambée med mangold — Wine Table

Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Tarte Flambée med mangold
Clotilde Davenne Brut Extra Crémant de Bourgogne

I glaset

Clotilde Davenne Brut Extra Crémant de Bourgogne

Läs mer

Tarte Flambée med mangold

Tarte Flambée med mangold – nygräddad, toppad med krispigt grönt och perfekt smältande ost. Här är ett försvinnande gott recept på den klassiska rätten från Alsace.


I glaset

Clotilde Davenne Brut Extra Crémant de Bourgogne

Läs mer
Bild på Clotilde Davenne Brut Extra Crémant de Bourgogne

Ingredienser

8 MELLANSTORA PIZZOR

500 gr ost (riven)
5 dl gräddfil
500 gr mangold (strimlad)
1 klyfta vitlök (pressad)
4 dl ärtor (frysta går fint)
1 st fänkål
1 kruka persilja
Salt
Svartpeppar
Citron
Olivolja

Degen

10 g jäst
10 g salt
2 dl mjölk
5 dl mjöl

Gör såhär:

  • 1. Knåda alla ingredienser till en smidig deg. Låt vila i minst 1h gärna längre.
  • 2. Dela upp degen på 8 lika stora bullar, kavla ut tunna pizzor på bakplåtspapper.
  • 3. Stryk ett tunt lager med gräddfil på den utkavlade ”pizzabotten”. Strö på generöst med ost.
  • 4. Blanda mangold med lite olivolja och vitlök, och lägg på ett tunt lager på pizzan. Strö på lite ärtor.
  • 5. Baka av pizzan på 250 grader 3–5 min tills den känns klar.
  • 6. Hyvla fänkålen tunt på mandolin eller med osthyvel.
  • 7. Skölj i kallt vatten så att den blir lite krispig.
  • 8. Smaka upp fänkålen med olivolja, citron, salt & peppar.
  • 9. Plocka persilja och toppa pizzan när den kommer ut ur ugnen.
  • 10. Skär tunna slices, häll upp ett glas bubbel och njut!

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.