Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grön ärtsoppa (Crème Ninon)
Bild på Clotilde Davenne Brut Extra Crémant de Bourgogne

I glaset

Clotilde Davenne Brut Extra Crémant de Bourgogne

Läs mer

Grön ärtsoppa (Crème Ninon)

Grön ärtsoppa, även kallad Crème Ninon är den utmärkta soppan både för fest och vardag. För lite extra lyx toppar vi soppan med lite mousserande vin och dekorerar med Crème Fraiche och finhackad smörgåskrasse.


I glaset

Clotilde Davenne Brut Extra Crémant de Bourgogne

Läs mer
Bild på Clotilde Davenne Brut Extra Crémant de Bourgogne

Ingredienser

500 gram frysta gröna ärtor
2 banan-schalottenlökar
4 dl färdigblandad kycklingfond
3 dl grädde
½ citron
Smör
Persiljekvistar
Salt
Peppar (Cayenne peppar)
Créme Fraiche
Smörgåskrasse
Mousserande vin

Gör såhär:

  • 1. Finhacka löken och stek den sedan i lite smör tillsammans med två persiljekvistar. Löken ska inte få färg.
  • 2. Häll över uppvärmd kycklingfond samt 2 dl grädde (den sista decilitern vispar du och ställer åt sidan) i kastrullen och låt det koka ihop i ca 10 minuter.
  • 3. Häll sedan i ärtorna och låt soppan sjuda några minuter tills ärtorna är mjuka. Du ska inte koka soppan för då förlorar den sin fina gröna färg.
  • 4. Mixa sedan soppan med en stavmixer och häll den sedan snabbt genom en finmaskig sil så eventuella bitar inte kommer med.
  • 5. Smaka av med salt, peppar, (en knivsudd cayennepeppar om man vill ha lite hetta) och citronsaft.
  • 6. Vänd försiktigt ned den återstående, vispade, grädden i soppan strax innan servering.
  • 7. Häll i serveringsskålar och toppa upp med lite mousserande vin. Dekorera med en klick Crème Fraiche och lite finhackad smörgåskrasse

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.