Sveriges bästa julbord
Wine Tables krönikör Anna Norström ser hur buffén tyvärr är tillbaka och ifrågasätter julmust som älskad måltidsdryck, här är de mest smakrika trenderna på årets julbord!
Wine Tables krönikör Anna Norström ser hur buffén tyvärr är tillbaka och ifrågasätter julmust som älskad måltidsdryck, här är de mest smakrika trenderna på årets julbord!
Kyrkogatans Unity Jazz är inte bara ett vattenhål för experimentella musiker och deras åhörare, det är också en ständigt aktuell bar för Göteborgs vinentusiaster med en modig vinlista med kul twist och livemusik som matchar det du får i glaset.
Framtiden ser ljus ut i det italienska vinområdet Chianti Classico. Wine Tables Åsa Johansson vittnar om att vinerna aldrig tidigare varit så bra.
Couvent des Jacobins Bourgogne Rouge från topproducenten Louis Jadot bjuder på en lättsam och syrlig upplevelse. Här finns en täthet i rödbärigheten, färska hallon, mogna körsbär och en lätt nyans av svartpeppar och aningen kanel. Piggt och friskt med bra energi från start till mål, men också med komplexitet och djup.
Pär Strömberg väljer ut tre bra röda viner till vilt. Alla finns att hitta i det fasta sortimentet och passar utmärkt till temaveckorna Vin till Vilt. Bara att go grab a bottle!
Är det viltveckor på Wine Table så kommer det naturligtvis med goda recept signerade viltmaestro själv, viltkocken Anders Levén.
Pär Strömberg har ställt sig de klassiska fem frågorna om viltkött är ett hållbart alternativ, här är vad han kom fram till.
Pär Strömberg har valt ut veckans vintips - tre röda nyheter i det fasta sortimentet på Systembolaget, så det är enkelt att bara Grab a Bottle!