Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

vintips_abbots&delaunay_winetable_carignan
Abbotts & Delaunay Carignan Vieilles Vignes 2020 Runt och sammetslent med karaktär till grillat vilt, nöt eller lamm
Produkttyp Rött vin
Land/Region Frankrike, Pays d'Oc
NR 2257
95,-
14%
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Abbotts & Delaunay Carignan Vieilles Vignes 2020

Runt och sammetslent med karaktär till grillat vilt, nöt eller lamm


Runt och kraftfullt uppväxt ur lera och kalkrika jordar i södra Frankrike bland vildvuxen undervegetation och blomster, så kallade Fleurs Sauvages. Komplex och sammetslent med smaker av plommon, svartvinbär och mogna körsbär med frisk syra och rena örtiga fattoner i avslutet.

Druvsorten carignan odlas på flera platser i vinvärlden, bland annat i Languedoc-Roussillon, Sardinien, Priorat och Kalifornien. I Spanien kallas druvan cariñena, carignano kallas den i Italien och i Kalifornien kallas den carignane.

Runt och kraftfullt uppväxt ur lera och kalkrika jordar i södra Frankrike bland vildvuxen undervegetation och blomster.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Familjen Delaunays andra vingård Abbotts & Delaunay är ett litet vineri som har specialiserat sig på kvalitetsvin från Languedoc-Roussillon. Laurent Delaunay såg tidigt den stora potential som finns i Languedoc och slog sig samman med den begåvade australienska vinmakaren Nerida Abbott. I sitt gemensamma sökande efter perfektion, inspiration och grundlighet bestämde de sig för att döpa sitt projekt efter dem båda: Abbotts & Delaunay.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.