Métairie d’Alon Chardonnay Le Village 2018 - WineTable
Métairie d’Alon Chardonnay Le Village 2018 En ekologisk chardonnay med toner solmogna persikor, rostade hasselnötter, citrusfrukt och mineralitet frisk som havet.
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Frankrike, Languedoc-Roussillon
Alkoholhalt 14%
Ekologiskt JA
Pris 189,-

Métairie d’Alon Chardonnay Le Village 2018

En ekologisk chardonnay med toner solmogna persikor, rostade hasselnötter, citrusfrukt och mineralitet frisk som havet.


I betalt samarbete med Sigva

Två hängivna vinmakare och drömmen om att hitta ett vingårdsläge i södra Frankrike som är tillräckligt svalt för att odla elegant, förstklassig pinot noir och chardonnay. Det visade sig att Domaine de la Métairie d’Alon i den lilla byn Magrie hade allt Nerida Abbotts och Laurent Delaunay sökte.  Egendomen är ekologiskt certifierad och vingården ligger på en platå som ger ypperliga förutsättningar för pinot noir och chardonnay.

Métairie d’Alon Le Village Chardonnay är en lika läckert djupsinnig som friskt elegant pärla. Tre fjärdedelar av vinet jäser på 500 – liters ekfat och resterande vilar på ståltankar. Resultatet är fransk finess av bästa slag. Här samsas toner av solmogna persikor, rostade hasselnötter, citrusfrukt och mineralitet frisk som havet. Smaken är djup, balanserad och elegant och vinet är en perfekt match såväl till en vällagrad bit comté som till grillad fisk med grön sparris och brynt citronsmör.

Om producenten

Domaine de la Métairie d’Alon ägs av de två vinproducerande kompanjonerna Nerida Abbotts och Laurent Delaunay. Båda har de stor erfarenhet av att producera förstklassiga viner från Languedoc och väljer enbart de bästa platserna i Languedoc för att kunna producera eleganta viner på pinot noir och chardonnay.

Du missar väl inte dessa godingar